Po zmagi na Grobniku je Elan slavil še na domačih tleh,  Domen Vodišek drugi med posamezniki

Avtor: Z. R.

Lesce – Leški padalski praznik z drugo tekmo svetovnega pokala v skokih na cilj v novi sezoni se je končal zmagoslavno tako za organizatorje, kakor tudi za slovenske padalce.

 

207 padalcev in padalk iz osemnajstih držav je leško letališče vnovič zapuščalo z lepimi vtisi, saj je bilo izvedenih vseh osem serij, česar se padalci najbolj veselijo. ”Čeprav smo na našem letališču večkrat podvrženi neugodnemu in premočnemu vetru, smo imeli tokrat precej sreče z vremenom. Predvsem v petek so nam oblaki omogočili celodnevno skakanje brez prekinitev, tako da smo že uvodni dan opravili s polovico tekmovanja. Sobota je bila malce bolj vremensko neugodna, a ker so na voljo trije dnevi za popolno izvedbo ni bilo nobenih ovir,” je po koncu dejal Drago Bunčič.

Domen Vodišek Domen Vodišek

Bunčič pa ni bil zadovoljen le zaradi uspešno izvedenega tekmovanja, temveč tudi zavoljo uspešnega nastopa slovenskih padalcev. Ekipa Elan v postavi Gorazd Lah, Peter Balta, Uroš ban, Senad Salkič in Domen Vodišek je namreč slavila skupaj z Italijani, ekipna tekma pa je bila prava srhljivka. Od prve do zadnje serije so se namreč Slovenci in Italijani menjavali v vodstvu, pred zadnjo serijo pa so imeli naši zahodni sosedje centimeter naskoka. Elan je osmo serijo opravil z odliko, pred nastopom Italijanov so imeli štiri centimetre zaostanka, ki so ga po nastopu dolgoletnih tekmecev tudi izniči in se skupaj z njimi veselili zmage. ”Tekmovanja doma so venomer nekaj posebnega, zato je vsak dober rezultat toliko več vreden. Tudi tokrat so nam več kot prav prišle izkušnje in seveda dejstvo, da na leškem letališču treniramo, čeprav do zmage ni bilo priti lahko. Vremenske razmere so bile precej neugodne in spremenljive, kar se je na koncu odrazilo z morda preveč doseženimi centimetri, toda zmagi ne bomo gledali v zobe, saj smo se zanjo morali krepko potruditi,” je domače tekmovanje ocenil Domen Vodišek, ki je na stopničkah stal tudi med posamezniki, veselil pa se je še naslova državnega prvaka. Sklepno oceno nastopa naših padalcev pa je podal leški trener Drago Bunčič: ”Če smo bili na Reki pred dvema tednoma še nekoliko bolj suvereni, se je to v dveh tednih nekoliko spremenilo. Nekaj manj treninga je botrovalo temu, da so nas tekmeci ujeli in se nam popolnoma približali. Zmaga je veliko vredna, naši cilji pa so povezani z uvrstitvami do petega mesta, tako da je delitev prvega mesta z Italijani velik uspeh.