Slovenski padalci v svetovnem pokalu ne popuščajo in ostajajo nepremagljivi

Padalci četrtič v sezoni najboljši

Avtor: STA, T. A.

Dunaj – Na peti tekmi sezone svetovnega pokala v skokih na cilj so četrtič slavili slovenski padalci.

 

V avstrijskem Thalgauu se je na najvišjo stopničko povzpela ekipa Elana v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek.

Slovenska zasedba je na koncu sicer zbrala enako število centimetrov kot Italijani, a zmagala zaradi boljšega rezultata v posamezni seriji. Prednost Elana je pred zadnjim skokom znašala še osem centimetrov, a so tokrat Slovenci v zadnjem skoku preveč grešili in trepetali za zmago. Na koncu se je vse izšlo po pričakovanjih.

“Največ preglavic nam je povzročal ravno zadnji skok oziroma zadnja serija, a se je izteklo tako, kot smo si želeli. Vreme je tudi tokrat opravilo svoje, najbolj neugodna je venomer turbulenca, morda je na končni seštevek centimetrov vplivala tudi manjša utrujenost, toda zmagi se ne gleda v zobe, zato bomo mirno čakali na zadnje tekmovanje v letošnji sezoni,” je predzadnjo tekmo opisal najboljši slovenski posameznik v Thalgauu in evropski prvak Peter Balta.

Nekoliko pod pričakovanji so tekmovanje končali Ptujčani in druga ekipa iz Lesc, ALC, ki so bili 16. oziroma 22. Elan je z novo, že četrto zmago v letošnji sezoni, potrdil trenutno prvo mesto v skupnem seštevku, a ker se bo najslabši rezultat od šestih tekem odštel, bo zadnja letošnja tekma, ki jo bo gostil švicarski Locarno, še izjemno zanimiva. Italijani, ki so si s Slovenci že drugič letos razdelili prvo mesto, Elanu namreč močno dihajo za ovratnik. Podobno napeto bo tudi v boju za kristalni globus med posamezniki, kjer sta v igri za stopničke tudi Senad Salkič in Peter Balta.

Rezultati:

Ekipe:
1. Elan (Karun, Balta, Ban, Salkič, Vodišek)- 35 cm
, 2. INT (Ita)- 35, 3. Dukla 2 (Češ)- 36, ,…16. Ptuj (Janžekovič, Vindiš, Kostanjevec, Cestnik, Čuš)- 102,…22. ALC Lesce (Lah, Pristavec, Erjavec, J. Vukotič, Gal)- 120