Frankfurt – Slovenski padalci se z letošnje četrte tekme za svetovni pokal v nemškem Altenstadtu v domovino vračajo z dvema zmagama in drugim mestom.

V posamični konkurenci je slavil Peter Balta, v ekipni leški Elan, v ženski posamični konkurenci pa je Maja Sajovic zasedla drugo mesto. Slaba napoved, povezana z vremenom, se je uresničila tudi na četrti tekmi v skokih na cilj, na koncu pa je organizatorjem le uspelo spraviti pod streho štiri serije, ki so potrebne za regularnost tekmovanja. Od petka do nedelje je bilo vreme izredno nestanovitno, “glavna vloga” je pripadla močnemu vetru, ki je krojil tekmovanje. Okrog 180 padalcev in padalk je opravilo po štiri skoke, ki so največ veselja prinesli slovenskemu taboru.


Na najvišjo stopničko med ekipami se je na bavarskem namreč uvrstila ekipa Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek. Drugo mesto so zasedli Nemci, tretje Italijani. Na šesto mesto so se uvrstili še Ptujčani Peter Balta, Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec in Aleksander Čuš, medtem ko je druga leška ekipa ALC v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Matevž in Jernej Vukotič ter Maja Sajovic ekipno tekmo končala na 17. mestu.

“V prvi vrsti nas veseli, da so organizatorji navkljub težkim vremenskim razmeram tekmo pripeljali do regularnega zaključka, enako pa smo veseli tudi zaradi naše zmage, ki nam dviguje samozavest pred zadnjima dvema tekmama in decembrskim svetovnim prvenstvom,” je tekmovanje ocenil Domen Vodišek.

Ekipni uspeh Elana je z zmago med moškimi dopolnil Ptujčan Peter Balta, ki je bil po tekmi navdušen nad uvrstitvijo. “Če sem povsem iskren, sem takšen rezultat potihoma pričakoval, kajti delal sem dobro, tudi forma je na visoki ravni, navkljub temu pa v takšni konkurenci ni enostavno doseči vrhunske uvrstitve, zato sem zelo zadovoljen. Zadovoljen pa sem tudi zavoljo uspeha moje ekipe, ki je ujela pravo formo in tudi naše šesto mesto ni nikakršno naključje,” je dejal Balta.

Avtor:Domen Vodišek