Reka – Elan, najboljša slovenska padalska ekipa v skokih na cilj, je na svetovnem pokalu na Grobniku v postavi Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek osvojila prvo mesto.

 

 

 

 

Salkič in Gorazd Lah sta med posamezniki delila drugo mesto, zmagal pa je Čeh Čestmir Zitka.

Slovenci so ubranili lansko zmago, v zadnjih petih letih pa so bili pred tem najboljši že dvakrat. Po tekmovanju je Senad Salkič povedal: “Čeprav smo zmagali, pa naši skoki še niso bili na želeni ravni, kar je posledica nekaj manj trening skokov pred uvodnim tekmovanjem letošnje sezone. Svoje je opravil še dokaj spremenljiv veter, turbulenca in termika. Na našo srečo, če sem lahko malce zloben, pa so grešili tudi tekmeci, kar nam je prineslo uvodno zmago. Če želimo na domačem poligonu čez dva tedna ponoviti ta uspeh bo potrebno še nekaj stvari izboljšati.

Salkič je že precej vajen uvrstitev na zmagovalni oder med posamezniki, Gorazd Lah pa je dosegel uvrstitev kariere, saj so to njegove prve stopničke v močni moški konkurenci, česar se je član ALC Lesce zelo razveselil: “Zelo sem zadovoljen z razpletom tekme, še bolj pa s svojim skakanjem. Letos sem še dodatno motiviran, saj sem zamenjal padalo, s katerim sva se zelo dobro ‘ujela’. Zelo sem vesel tega rezultata, saj med posamezniki na tekmah svetovnega pokala še nisem bil na zmagovalnem odru, rezultat pa mi je uspelo doseči v kar zahtevnih razmerah.

Prvo od šestih tekmovanj je bilo izpeljano v celoti, z vsemi osmimi serijami, prav takšne želje pa imajo tudi organizatorji drugega tekmovanja, ki bo na sporedu čez dva tedna. Padalsko karavano bo gostila Slovenija na letališču v Lescah, svoj prihod na tako imenovani Bled pokal, tekmovanje bo zadnji vikend v juniju, pa je najavilo okrog 200 padalcev iz sedemnajstih držav.

 

Izidi:

ekipno:
1. Elan (Balta, Ban, Salkič, Erjavec, Vodišek) 57 cm, 2. Dukla 2 (Češ) 63, 3. Uralsky (Rus) 81, … 7. Ptuj (Lah, Pristavec, Janžekovič, Kostanjevec, Čuš) 104, 22. Ptuj 2 (Korpar, Cestnik, Veselič, Vukotič) 250;

moški:
1. Zitka (Češ) 4 cm, 2. Lah in Salkič po 8 … 6. Balta, Ban (vsi Slo) 10;

Avtor: STA