Minuli vikend se je v kampu Gabrje zbrala vesela druščina padalcev. Vzrok je bil Simon Vogrinec, njihov kolega, prijatelj, tisti, ki je padalsko srenjo povezal v presenetljivo velikem številu. Pod taktirko glavnega organizatorja Iana Koštomaja iz Kluba jadralnih padalcev Lintvar – Simon je njihov častni član –, so se zbrali jadralni, športni in motorni padalci, prišel pa je tudi B.A.S.E. padalec, vsi v želji, da bi na svoj način pomagali nesrečniku, ki je konec oktobra lani stopil na mino in hudo ranjen obležal ter med zdravljenjem izgubil obe nogi.

Spet v zraku

Z odprtimi usti smo opazovali, kaj zmore volja, in v soboto pričakali Simona, ki se je postavil na noge, vzel palico in se odpeljal na Kobalo, ki se nad Tolmin vzpenja 1080 metrov visoko. Tam je s pomočjo prijateljev poletel. Prijeli so ga pod roke in mu pomagali po strmem pobočju proti pilotu tandem padala. Damjanu Čretniku Ko smo Simona zvečer srečali, ni mogel skrivati veselja, da so mu pripravili tako veličasten sprejem in ga popeljali v nebo, hkrati pa za njegovo protezo prispevali evro manj kot pet tisočakov, ki so jih zbrali s prostovoljnimi prispevki. V humanitarno akcijo so se vključili tudi otroci, ki so s spretnimi ročicami naredili denarnice, obeske in različne okraske ter jih prodajali.

Tisočkrat hvala

Skromen, kot je, se je Simon tisočkrat zahvalil vsem, ki so prišli na tekmo Letim za Simona. Vprašali smo ga, koliko sredstev za protezi mu še manjka. »Računam, da bom do konca leta zbral ves potreben denar za želene noge,« nam razkrije.

Damjan, ki je bil z njim v zraku, je razkril, da je bil štart preprost, da gre Simonu res dobro s protezami. V zraku sta bila sicer samo 20 minut, a Simon je neizmerno užival. »Imel sem občutek, da je spet ‘doma’, srečen sem, da sem mu pri tem pomagal, a ta polet ni bil zadnji, v kratkem bova spet v zraku, morda dlje in bo Simon lahko kar sam pilotiral.«

Na humanitarni tekmi jadralnih padalcev so zanj zbrali 4999 evrov.

Skupni zmagovalec, ki je bila tokrat nekoliko drugotnega pomena, pa je član BeXtreme Team-a Anže Pristov.

Rezultati tekmetule.