Lesce – Padalska ekipa Elan se je na tekmi svetovnega pokala v Lescah po dolgem času spet uvrstila na zmagovalni oder. Domen Vodišek med posamezniki 6 in hkrati državni prvak!

Po dveh neuspešno izvedenih tekmovanjih na hrvaškem in v Avstriji (na Grobniku je tekmo odpihnila burja, v Thalgau je usodo tekme skrojil dež), so imeli organizatorji tretje letošnje tekme padalcev za svetovni pokal v skokih na cilj v Lescah veliko več sreče z vremenom in tekmovanje izpeljali v celoti. Čeprav je v petek in soboto občasno pihal premočan veter, je Drago Bunčič s svojo ekipo na koncu sprejel številne čestitke za uspešno izvedbo tekmovanja: “Razmere na leškem letališču so zelo spremenljive, toda tokrat nas je vreme ‘ubogalo, tako da smo po koncu tekmovanja lahko izredno zadovoljni, zadovoljni pa so bili tudi vsi tekmovalci, ki jih v Lescah ni bilo malo.” Bunčič pa ni bil zadovoljen le zaradi uspešno izpeljane tekme, temveč tudi zavoljo uspeha svojih varovancev, predvsem ekipe Elan. Slednja je namreč po dveh letih domače ‘suše’ glede uvrstitve na stopničke, ponovno stala na zmagovalnem odru, kar je navdušilo številne ljubitelje padalstva, ki so si tekmovanje ogledali, zadovoljni pa so bili tudi padalci sami.

“Razmere so bile neugodne in zelo spremenljive, domača tekma je venomer tudi dodatna obremenitev, a kljub vsemu smo uspeli izvleči dober rezultat, ki nas navdaja z optimizmom tudi na naslednjih tekmah,” je na kratko ocenil dogajanje v Lescah kapetan Elanove ekipe Roman Karun. Elan je namreč tekmovanje zaključil na drugem mestu, zmagali so Čehi, a tudi najvišja stopnička ni bila daleč. Tekma se je odločila v zadnjem skoku, Slovenci so lovili Francoze, a je Senad Salkič naredil napako pri doskoku, kar je naše izkušene padalce potisnilo na tretje mesto, a so ga v zadnjem skoku polomili tudi do zadnje serije vodilni Francozi, tako da je zmaga odšla na Češko, tretje mesto pa v Frencijo.


“Takšnega razpleta ni pričakoval nihče, na koncu so se karte močno premešale, bili smo v igri tudi za zmago. Navkljub manjšim spodrsljajem pa smo z drugim mestom izredno zadovoljni, saj so to prve naše stopničke na domačem poligonu po dveh letih,” je razplet tekme ocenil najboljši Slovenec med posamezniki Domen Vodišek.

Avtor:Domen Vodišek